Del två i serien! "Glad andra advent" eller va man nu säger.När Esmeralda närmade sig det som kallades Silvergladebyn fick hon smått panik. Vad skulle hon göra? Om den här delen med en ”by” med massor av affärer, ryttare, stall tog upp så liten del på kartan: hur stort område hade hon inte kvar då? Men då fick hon en idé. Hon gick fram till en ryttare som stod i stallet och tog hand om en häst.

Esmeralda- Ursäkta? Finns det någon form av borgmästare i den här byn?

Ryttare- Jaha du menar Rådsman. Han är vid stora huset däruppe.

Esmeralda- Tack!

Hon skulle precis skänkla på Snow wind, men han började gå själv.

”Just det, tankeläsaren” tänkte hon och log. Hon red upp för en trappa- Hon var fundersam, en trappa? Men hon for på andra tankar när hon såg Rådsman. Hon vinkade för att få hans uppmärksamhet när hennes häst var på sista trappsteget.

Esmeralda- Hallå!

Rådsman- Hej, vad för dig hit?

Esmeralda- Jo det är så att jag är trollkarl, och håller föreställningar för alla åldrar med Jul tema. Jag undrar om jag kan få hålla några föreställningar här?

Rådsman- Jo, hur mycket ska ha? Ungefär halva kommer gå till att hyra lokal från oss.

Esmeralda- Jag gör det gratis, speciellt för att barnen ska få skapa fantasi som det finns så ont om nu med alla datorer som tarv upp deras liv.

Rådsman nickade.

Rådsman- Ja, du kan få hyra en lokal för hundra jorvik shillings.

 

Efter att Esmeralda betalat hade hon fått tag på papper och börjat kladda upp affischer.  När det var klart satte hon upp de lite överallt i Silverglade byn och de närmsta stallen. Ikväll klockan sex skulle hon börja.  Hon satte på sig sina julkläder hon haft i början när hon kom hit, och började fixa lite i lokalen. En del med hjälp av magi.

Hon stog i dörröppningen och såg chockat hur många som kommit. Hon välkomnade alla in, det var verkligen många. När alla satt sig började hon.

Esmeralda- Jag välkomnar stort alla som kommit hit. I kväll ska jag visa er jul magi. Tomten kunde tyvärr inte komma så jag får ta hans plats. Men jag ska visa lite som vi gör i vårt vinterland innan jul. Men det var tråkigt att ni inte fått någon snö än! Ska vi fixa det?

Alla barnen skrek ja. Hon tog lite pulver ur sin väska på sidan, mumlade något och kastade upp det i luften. Det började snöa i lokalen. Hon hörde alla flämta och log. De blev ännu mer chokade när de fick snön på sig och märkte att den var riktig.Esmeralda- Sådär ja! Hm... julklappar då? Det borde ju finnas på julen.

Hon knäppte med fingrarna samtidigt som hon med andra handen släppte lite pulver framför sig. De förvandlades till julklappar. Publiken klappade vilt med händerna. Showen fortsatte lyckat och hon avslutade med att de som ville fick rida på Snow Wind. Alla barnen fick också en polkagris framtrollad i fickan innan de gick. Nu hade nog många fått andra tankar om tomten och allt. Då kände hon hur Snow Winds humör ändrades. Han kände alltid av när någon försökte nå henne på magiskt sätt.  Han gav henne en blick som sa att hon skulle sätta sig på honom. Hon satte upp och han galopperade iväg. Mot Gröndals skogen. Därifrån hon kom. När de var framme så gick hon mot en ny svampcirkel och strödde pulver på alla. De började glöda, sköt ifrån sig ett ljus som samlades svävande ovanför. Sedan började en kontur synas i ljuset och sedan en bild. Tomten.

Esmeralda- Det går bra, jag har ordnat en del. De börjar tro på oss. Förstår du hur farligt det är för oss att ta kontakt med mig här?

Tomten- Du vet reglerna! INGEN magi utanför Vinterland om det inte är liv eller död! Det vet du! Fattar du vilken risk du satt oss i!? Trodde du, att du skulle kunna ha en hel föreställning med magi utan att jag får reda på det!?