Här är kalendern. Varje lucka får ha en bild ur serien utom 24 då i sig Hope u like it =D
Långt inne i tätbevuxen skog stod svampar i en ring. Svamparna började glöda,Sedan drogs den glödande färgen åt en punkt i mitten. Där kom ett  gult sken och sedan stod där en flicka. En vacker flicka med långt rött lockigt hår. Hon bar tjocka vinterkläder trots att det inte fanns en enda snöflinga i skogen. Hon hette Esmeralda. Hon var Tomtens dotter.  

 


 Hon såg sig omkring innan hon gick ut ur svamp cirkeln. Sedan tog hon upp en näve lila pulver ur ena fickan på sin vinterjacka och strödde lite på varje svamp innan dom började glöda igen. Sedan kom ett lila sken och när det försvann stod där en vacker mörkbrun hingst.  Han hette Snow Wind. Han gick fram till Esmeralda och frustade lågt. Hon drog i en väska som hängde på sidan om honom och bytte om till andra kläder.  Hon satte upp på honom. Nu var hon tvungen att hitta ut ur skogen.  

 Hon red runt i skogen i en kvart innan hon hittade en smal och liten stig. Efter ett att hade den lilla stigen lett till en huvud stig, så såg hon sedan en utgång ur den dimmiga skogen.   Hon följde stigen som gick framåt med höga stenar och berg på sidorna. Sedan kom hon ut ur det. Hon följde stigen ytligare tills hon kom till en vägskylt.  På den stod det: Wolf Hell Inn. Som hon följde. Hon skrittade framåt en bit innan hon såg en man som bekymrat gick fram och tillbaka.

Esmeralda- Hallå!

Mannen stannande upp och tittade på henne, sedan log han och gick fram till henne.

Ed Field- Hej unga dam! Vill du sova några nätter på Wolf Hell Inn?

Esmeralda- Nej tack, men jag skulle kunna hjälpa dig med en sak.

Ed Field – Vadå?

Esmeralda – jag ser att det går trögt med julpyntandet, och det är ju jul snart och då kommer ju Tomten. Så jag kan hjälpa dig med julpyntandet och Julärenden i utbyte mot några kronor.

Ed Field- Tomten finns endast i barnens fantasi. Han finns ju inte på riktigt. Men du kan gärna hjälpa mig med julpyntandet.

Esmeralda- Låter bra! Men hur kan du vara så säker på det där med Tomten? Vad ska jag börja med? Föresten, Esmeralda heter jag.

Ed Field – Ed Field. Kom så ska jag visa dig vad du ska börja med. Du kan kalla mig Ed.

Ed gick igenom en stor lista med allt som skulle göras. Det hon skulle göra var att skaffa julpynt, gran, och en inköps lista med alla paket som behövdes. Hon började med granen. Ed tipsade henne om en bit bort där det fans fina granar. En sådan kunde hon ta och lägga på sin häst. Hon red dit, sågade ner granen med en handsåg och lade den på Snow Wind, sedan red hon tillbaka där Ed tog granen och gav henne en inköps lista på vad han behövde till granen samt pengar till allt. Hon fick skjuts av hans bil in till Silverglade by som hon kunde köpa lite saker i medans han köpte mat till ett julbord. Snow Wind fick stå i en tillgjord hage hemma hos Ed. När hon var klar med julshoppandet så hade hon två stora påsar med allt. Hon hoppades att hon snabbt kunde övertyga Ed om att Tomten inte BARA fans i fantasin, satt hon snabbt kunde lämna honom och övergå till någon annan, till exempel invånarna i Silvergladebyn. När Ed kom så bar han på en stor kasse med julklappar utstickande och på en liten släde släpade han många äpplen efter sig. Esmeralda såg oförstående på honom.

Esmeralda – Vad ska du ha alla äpplena till?

Ed  – Detta är ju ett ”hästigt land” så det rider ju förbi många ryttare vid mig, så jag tänkte som en liten julhälsning kan dom få ett äpple till sin häst. Fick du allt du behövde?

Esmeralda – Ja, allt, ska vi åka till Wolf Hell Inn nu? Jag kommer behöva lite tid på mig att pynta.

Ed –Sant. Stannar du övernatt idag eller drar du vidare?

Esmeralda Jag kommer förmodligen ge mig av direkt sen.

Ed – Okej, då åker vi!

När dom åkte hem funderade Esmeralda på hur hon skulle få Ed att bli lite mer ”vetande” om hennes pappa. Hon fick väl ta det lugnt och hoppas att han skulle vara lugn när han kom. När dom kom hem var det första hon gjorde var att kolla till satt Snow Wind hade det bra, vilket han hade. Sedan började hon pynta medans Ed höll på i huset med paketen, när hon var klar gav Ed henne alla äpplena i en balja och en Bock av vete som hon ställde vid granen medans han ställde dit låtsas paket. Sedan så backade hon och beundrade granen  


. Sedan drog hon en historia om Tomten som hon sa kom från hennes land, som han kanske kunde tänka på på julafton. 

Esmeralda – Jag måste dra nu, det var kul att hjälpa till!

Ed – Tack för hjälpen, det var kul att ha dig här.

Esmeralda – Inga problem!

Sa hon och gick bort till hagen som Snow Wind stod i. Hon drog på honom tränset och en filt, sedan satt hon upp, vinkade och sa hejdå till Ed som vinkade tillbaka. När hon gett sig av sa hon högt.

Esmeralda – Ja, vad ska vi göra nu då Snow Wind? Vi har bara 23 dagar kvar innan pappa kommer, och då ska hela jorvik tro med på honom. Ska vi ta Silverglade byn nu?

Snow Wind frustade lågt och nickade på huvudet .