Som gottgörelse för att jag har varit sen med två inlägg får ni en femte del. Kommer vara i dalarna under julen så kommer nog inte kunna spela så den delen kommer publiceras utan bilder tills jag kommer hem då jag fixar bilder. Fler bilder kommer till den här delen när man kan logga in igen ;) (uppdatering)

Hon såg på dem. Vad skulle hon göra? Detta kunde förvisa henne från vinterland. Varför lyssnade hon inte på hennes pappa? Hon svor till.


Esmeralda- ni följer med mig. Nu.


Snow Wind gick tätt bakom killarna med öronen lätt riktade bakåt när de följde Esmeralda till närmsta glänta. Hon satte sig ner på den kalla marken och gav killarna en blick som sa att de skulle göra likadant. Det började snöa.


Esmeralda- vad såg ni?


Killen - vi såg dig... förändras. Och din häst.  Från en stor ljusbrun häst till den.. som den är nu. Och vi såg dig få is växa fram ur marken.


Hon nickade. Det var magi som var mycket olagligt. Det där på teatern med snö inomhus var inte så farligt. Men att se Snow Wind från en form till en annan... att se en illusion lättna kunde sätta sig illa i den som bevittnade. Hon visste inte vad hon skulle göra. Men att de sätt magi... speciellt illusion, kunde störa dem illa psykiskt. Hon valde att berätta delar om sanningen. Som att hon kom från tomtens värld för att göra det juligare här innan han kom. Och annat. Inte hela sanningen. Det skulle nog inte sluta bra.  Hon tände en eld med hjälp av sitt pulver som ytterligare bevis.  Och för värmen. Ett täcke av snö hade bildats på ängen.


Esmeralda- så det är allt. Ni får absolut inte berätta för någon. Detta var endast för att nu såg mig. Om ni berättar för andra kan ni verka galna. Jag... måste gå.


Killarna såg fortfarande på henne. Ögonen på dem sa allt. De var osäkra på om de skulle tro henne. Och det var bra. Inget de vill skryta om då. Hon kastade sig nästan upp på Snow Wind och han galopperade iväg. Hon hade en plan som skulle genomföras under natten. 


När bara gatlycktor och julpynt i fönstren lyste i jarlaheim gav hon sig in i staden med en ganska tom stor säck. Hon ställde den ganska centralt vid en fontän och använde magi för att fylla den med julklappar. Sedan begav hon sig iväg och letade gran. Efter att ha sågar ner en och spänt den på en sele efter Snow Wind, drog hon upp den och fick den att bli större bredvid julklapps säcken. hon pyntade den med.Hon satte upp julpynt lite överallt. Efter några timmar var hon klar och så trött så hon somnade på närmsta ställe: i en fiskebod på stranden. 

Hon vaknade av att hon kände sig ihoptryckt. Det var hon. Hon försökte röra på sig och kände ett rep strama in i huden. Hon var fastbunden. Det var mörkt så hon såg inget. Ett långt tutande hördes. En färja. Hon var fast på en färja. Vart var Snow Wind!? Hon kände en våg slå emot sidan hon låg på och hon förväntade sig att rulla över till andra sidan,  men hon var fastbunden ihop med väggen. Hennes händer som var fast utmed hennes midja trevade efter påsen med pulvret. Borta. Hon försökte hålla paniken borta. Hon hörde fotsteg. Och sen började någon prata.

Okänd Man- du ska hjälpa oss med lite grejer med din "magi". Om du inte samarbetar... får du se på när din häst dör.